Actualiteiten communicatie en informatie Rijksoverheid

In dit artikel brengen we een aantal interessante actualiteiten vanuit de Rijksoverheid omtrent communicatie en informatie onder de aandacht.

Handreiking voor berichten op sociale media over Covid-19 
In deze handreiking wordt advies gegeven over hoe om te gaan met online interactie (webcare) op misleidende berichten en reacties op sociale media. Download de handreiking. (WeTransfer). 

Symposium communicatie kwetsbare groepen 
Op 15 januari organiseerde Amsterdam Center for Health Communication een sympisium over 'Communicatie met sociaal kwetsbare groepen tijdens COVID-19'. De presentaties kan je terugzien op de website.

Steunpunt Coronazorgen 
Al ruim een half jaar hebben we te maken met de gevolgen van de coronacrisis. Ook mentaal eist deze crisis zijn tol; zeker nu deze zo lang aanhoudt. Voor iedereen in Nederland die vragen heeft of zich zorgen maakt over zichzelf of een ander is er het Steunpunt Coronazorgen: www.steunpuntcoronazorgen.nl

Mensen vinden hier actuele en relevante informatie en tips over hoe ze met hun zorgen om kunnen gaan en er zijn doorverwijzingen naar hulp. De informatie op het Steunpunt Coronazorgen wordt wekelijks aangevuld door experts op het gebied van rampen, crises en psychosociale hulpverlening. 

Het Steunpunt Coronazorgen is opgezet door ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, in samenwerking met het RIVM. 

 

Voeg toe aan selectie