Coronazwerfafval

Sinds de uitbraak van het coronavirus is een nieuwe stroom zwerfafval ontstaan: wegwerpmondkapjes en -handschoenen. We hebben in toenemende mate met dit corona-zwerfafval te maken, dat op straat en in de natuur terechtkomt. Nu mensen op steeds meer plekken mondkapjes dragen, wordt het steeds belangrijker dat ze die netjes weggooien. Met de campagne #mondkapjegeenzwerfkapje roepen Nederland Schoon en de Plastic Soup Foundation alle Nederlanders op om hun corona-gerelateerde afval in de afvalbak (bij het restafval) te gooien. Iedereen kan meedoen.

Nederland Schoon heeft samen met Plastic Soup Foundation een nieuw pictogram en een aantal communicatiematerialen ontwikkeld om mensen erop te attenderen corona-afval in de (juiste) afvalbak te gooien. Wil je in jouw gemeenten, bedrijf of instantie ook aandacht vragen voor corona zwerfafval door middel van posters, sticker voor afvalbakken, online banners en animatie?  In de webshop van Nederland Schoon vind je verschillende materialen met dit corona-afvalpictogram, waarmee je (kosteloos) in je eigen omgeving aan de slag kunt. In het kennisdocument staan tips hoe je correct weggooigedrag kunt stimuleren – inclusief 5 praktische tips voor het plaatsen van afvalbakken. 

Voor meer inspiratie, kijk ook eens bij het Belgische Mooimakers, die ook corona-afval gerelateerde materialen beschikbaar hebben gemaakt: een pictogram met weggooi instructie en social media post. 

Voeg toe aan selectie