Eerste praktijktesten Fieldlab Eevenementen gestart

De eerste praktijktest van de Fieldlab Evenementen is gestart in het Beatrix Theater Utrecht. Tijdens een zakelijk congres met vijfhonderd bezoekers wordt onderzocht hoe grote evenementen veilig kunnen plaatsvinden. Het is de start van een reeks praktijktesten om op een gecontroleerde manier (veilig en gezond) te experimenteren met een veilige heropening en te leren over wat daarvoor nodig is. Met de praktijktesten worden data verzameld over een veilige en verantwoorde organisatie van evenementen in een coronasamenleving en wordt inzicht vergaard over welke combinatie van maatregelen de beste bescherming biedt. Hiermee wordt gewerkt aan een perspectief.

In de communicatie over de fieldlabs moet naast de onderzoeksdoelstelling duidelijk blijken en dat het geen voorbode is voor het opengaan van de sector.   

Door de Corona-maatregelen kunnen evenementen zeer beperkt georganiseerd worden. Dit heeft dan ook grote impact op de evenementen sector. Vanuit de evenementen sector is in samenwerking met de overheid daarom Fieldlab Evenementen tot stand gekomen. Het doel van Fieldlab Evenementen is om gevalideerde bouwstenen te ontwikkelen als bewijslast van de veilige en betrouwbare aanpak, in co-creatie met bedrijven, overheden, wetenschap, belangenorganisaties en publiek. Om daarmee vertrouwen te creëren bij de Rijksoverheid om zo toetsingskaders te verfijnen en de Corona-routekaart aan te kunnen passen. Het programma van Fieldlab Evenementen is gericht op differentiatie van verschillende evenementen (zakelijk en publiek) en situaties (binnen en buiten, statisch of dynamisch, etc.) en het versneld teruggaan naar volledige operatie voor evenementen. 

Er volgen nog zeven events. Andere praktijktesten die binnenkort plaatsvinden zijn een theatervoorstelling en twee voetbalwedstrijden. Daarnaast zal een dance-event en live-concert binnen en een dance-event en live-concert buiten plaats gaan vinden. 
 
Lees meer over de Fieldlab Evenementen

Voeg toe aan selectie