Informatie over vaccinatielocaties en teststraten i.v.m. slecht weer

Met het oog op de extreme weersomstandigheden op zondag heeft GGD Noord- en Oost-Gelderland besloten om zondag de vaccinatielocaties dicht te houden. De veiligheid van onze kwetsbare bezoekers op leeftijd en ons personeel staat voorop. De vaccinaties op de locaties in Doetinchem en Apeldoorn worden verzet. De teststraten zijn beperkt geopend.

Doetinchem:
Iedereen die zondag aanstaande een afspraak heeft, kan op hetzelfde tijdstip op locatie Doetinchem terecht op zondag 14 februari met het afspraakbewijs van zondag 7 februari.    

Apeldoorn:  
Senioren die zondag aanstaande een afspraak hebben, kunnen op hetzelfde tijdstip op locatie Apeldoorn terecht op zondag 14 februari met het afspraakbewijs van zondag 7 februari.  

  • Zorgmedewerkers die zondag a.s. een afspraak gepland hebben staan voor de 2e prik, kunnen op hetzelfde tijdstip terecht op locatie Zutphen op vrijdag 19 februari. Adres Hanzehal: Fanny Blankers-Koenweg 2, 7203 AA Zutphen. De 2e prik wordt dan nog ruim binnen de maximale termijn van zes weken gezet.   
  • Mensen die niet op een van deze data kunnen, kunnen met het landelijk callcenter bellen voor een andere afspraak op een van onze locaties.    
  • Voor zover nu bekent gaat het vaccineren op maandag door zoals gepland. Dit omdat het KNMI er op dit moment niet van uit gaat dat er maandag code rood zal worden afgegeven.  

Berichten social media delen
GGD NOG heeft bovenstaand bericht zojuist op hun website gepubliceerd en een persbericht naar de regionale media gestuurd. Ook via de social mediakanalen van de GGD NOG is deze boodschap verspreid. Wij vragen gemeenten dringend om deze berichten te delen, om een zo groot mogelijk bereik te krijgen.  

Facebook: GGD Noord- en Oost-Gelderland - Startpagina | Facebook  
Twitter: GGD NOG (@ggdnog) / Twitter 

Informatie voor gemeenten 
Om verwarring in de berichtgeving te voorkomen, communiceren wij het volgende alleen naar gemeenten en niet in de algemene berichtgeving: op elke locatie staat een portier/host die mensen die toch komen te woord kan staan en hen kan informeren wanneer zij alsnog terecht kunnen. 
De GGD NOG heeft met de betreffende gemeenten met een vaccinatielocatie (Apeldoorn en Doetinchem) afgesproken dat ook op zondag de locaties sneeuwvrij gemaakt worden. Dit is tevens nodig om ervoor te zorgen dat maandagochtend om 7.30 uur de locatie sneeuwvrij en bereikbaar is. Daar waar nodig en mogelijk is ook de lokale brandweerpost beschikbaar om extra hulp te bieden.  

Vooralsnog is besloten om alleen op zondag niet te vaccineren. Op zondag zal opnieuw de weersvoorspelling worden bekeken.  Vooralsnog gaat het KNMI er niet van uit dat er ook op maandag code rood afgegeven zal worden. Voor zover nu bekent gaat het vaccineren op maandag door zoals gepland.  

Teststraten beperkt geopend 
Ook de 7 teststraten van GGD Noord- en Oost-Gelderland zijn zondag beperkt open van 8.30 tot 16.30 uur.   

De GGD NOG heeft met de gemeenten met een testlocatie afgesproken dat op zondag de testlocaties sneeuwvrij gemaakt worden. Dit is tevens nodig om ervoor te zorgen dat maandagochtend om 7.30 uur de locaties weer sneeuwvrij en bereikbaar zijn. Daar waar nodig en mogelijk is ook de lokale brandweerpost beschikbaar om extra hulp te bieden. 

Voeg toe aan selectie