Praatplaat Coronavaccin een communicatie coronavaccinatie

De praatplaat is bedoeld om mensen met een verstandelijke beperking of mensen die bijvoorbeeld (beginnende) dementie hebben uitleg te kunnen geven over vaccineren tegen corona.

Idee is dat een familielid, mantelzorger of begeleider, met de plaat op tafel, uitleg geeft aan de hand van de picto’s. Op de achterkant staat iets meer (talige) uitleg over wat er bij de picto’s verteld kan worden. Klik hier om naar de praatplaat te gaan. 

Website 
Centraal punt in de communicatie over de coronavaccinaties is de website www.coronavaccinatie.nl. Vanuit alle campagne-onderdelen wordt hier steeds naar verwezen zodat mensen zich goed kunnen informeren e zo een eigen mening kunnen vormen over de vaccinatie. Deze week is de website aangepast: de indeling is sterk verbeterd en sluit nu goed aan bij het zoekgedrag van mensen. Bovendien zijn alle teksten vereenvoudigd en dus beter te begrijpen. Volgende week wordt er nieuwe content toegevoegd, onder andere basisinformatie over vaccinatie in 15(!) talen, maar ook informatie over belangrijke thema’s die spelen bij mensen die ernstig twijfelen over de werking en veiligheid van de vaccins. 

Check nog eens de toolkit. Hierin vind je banners, advertenties, beeldmateriaal en meer. Je kan de onderdelen inzetten in je eigen communicatie, en natuurlijk vinden we het fijn als de middelen verder worden gedeeld. 

Verkenning factoren van invloed op deelname aan Covid-19 vaccinatie 
Deze verkenning heeft als doel aanknopingspunten te leveren voor effectieve communicatie gericht op het adequaat informeren van doelgroepen opdat zij een geïnformeerde keuze kunnen maken om zich al dan niet te laten vaccineren. We doen dit door in kaart te brengen: a) wat belangrijke factoren zijn die samenhangen met de intentie tot COVID-19 vaccinatie; b) welke informatie van belang is in de aanvangsfase van het vaccinatieprogramma en c) wat de eigenschappen zijn van effectieve voorlichtingscampagnes rondom vaccinaties. 

 

Voeg toe aan selectie