Start vaccineren in Doetinchem

Op donderdag 4 februari start de GGD Noord- en Oost-Gelderland met het vaccineren tegen het coronavirus vanuit Doetinchem. Dit is de tweede vaccinatielocatie in de regio. Op korte termijn wordt ook in Harderwijk een vaccinatielocatie geopend

De vaccinatielocatie bevindt zich in de topsporthal SaZa aan de Sportweg 1 in Doetinchem. De maximale capaciteit is 5 priklijnen. Op 4 februari starten we met het vaccineren van de doelgroep senioren in Doetinchem. Later wordt dit uitgebreid naar meer doelgroepen (wanneer hier landelijk vaccin voor beschikbaar komt). 

Doordat nu steeds meer vaccin ter beschikking komt en de vaccinatiestrategie is aangepast, speelt de GGD in op groei van het aantal vaccinaties in de komende periode. Naar verwachting kan de GGD in de loop van februari 200.000 vaccinaties per week gaan verrichten. De komende maanden zal het aantal vaccinacties oplopen tot vele honderdduizenden per week. De GGD NOG bereidt zich hier op voor, onder andere door het aantal vaccinatielocaties uit te breiden. 

Voeg toe aan selectie