Vaccineren arbeidsmigranten in de vleesverwerkende industrie

Eerder is al geconstateerd dat de groep arbeidsmigranten die werken in de vleesverwerkende industrie in Nederland en wonen in Duitsland buiten het vaccinatiebeleid van beide landen vallen.

Tijdens het overleg van 11 februari 2021 met de Taskforce Duits-Nederlandse samenwerking COVID-19 besmettingen arbeidsmigranten is afgesproken om een gezamenlijk ondertekende brief aan de verantwoordelijke ministers te sturen met een verzoek om te komen tot een gezamenlijke en afgestemde vaccinatiestrategie. De ondertekenaars van de brief zijn de voorzitters van de veiligheidsregio’s VNOG en VGGM en de landraten van de Kreisen Kleef en Borken.   

In Nederland is het ministerie van VWS verantwoordelijk voor het vaccinatiebeleid, in Duitsland is elke individuele deelstaat verantwoordelijk. In Noordrijn-Westfalen ligt de verantwoordelijkheid bij het ministerie van Arbeit, Gesundheit und Soziales (MAGS NRW). De lokale, regionale overheden en de regionale Gezondheidsdiensten van de gemeenten (GGD) en de Fachbereiche Gesundheit van de Kreisen en Gesundheitsamt (GA) van de gemeenten hebben uitsluitend een rol in de uitvoering van het vaccinatiebeleid. 

Voeg toe aan selectie