Vaccineren: Gelderse locaties bekend en werkgevers zorgprofessionals geïnformeerd

Gelderse locaties vaccineren
Op maandag 18 januari starten de GGD’en in Gelderland met het vaccineren tegen het coronavirus vanuit 3 locaties: voor Noord- Oost-Gelderland is dat sporthal Mheenpark in Apeldoorn, voor Gelderland-Midden sportcentrum Papendal in Arnhem en voor Gelderland-Zuid bevindt de locatie zich aan de Havenweg in Wijchen. In totaal wordt er vanaf 18 januari vanaf 25 locaties in Nederland gevaccineerd. De GGD’en zijn momenteel druk bezig met alle voorbereidingen. 

De eerste groepen die in aanmerking komen voor een vaccinatie zijn medewerkers van verpleeghuizen, gehandicaptenzorg, wijkverpleging en Wmo-ondersteuning. Vanaf 4 januari worden de medewerkers via hun werkgever uitgenodigd. Wie een uitnodiging ontvangt, kan telefonisch een afspraak maken. In een later stadium kan dat ook digitaal. Mensen kunnen daarbij zelf kiezen in welke regio zij gevaccineerd willen worden. De vaccinatie met het vaccin van BioNTech/Pfizer bestaat uit 2 prikken. Tussen de 2 inentingen zit 3 weken. 

De werkgevers van zorgprofessionals hebben informatie ontvangen om hen te informeren over het coronavaccin. Ter info hierbij de link naar de toolkit van VWS. Het is een zogenaamde ‘levende’ website, die steeds aangevuld wordt als er nieuwe materialen zijn. Er worden steeds nieuwe producten toegevoegd. De toolkit bevat onder meer infographics met een tijdlijn om te weten wat wanneer op de planning staat.
LINK TOOLKIT: https://news.pressmailings.com/hvdm/coronavaccin-toolkit-voor-zorginstellingen

Ook hebben de communicatieadviseurs van de 11 grootste zorgaanbieders en de GGD NOG en VNOG vorige week online met elkaar gesproken over de communicatie met betrekking tot de vaccinatiestrategie. Er zijn verschillende onderzoeken ten aanzien van vaccinatiebereidheid met elkaar gedeeld en er zijn tips besproken. Alles is erop gericht om de betreffende medewerkers goed en zorgvuldig te informeren.

Voeg toe aan selectie