(Voorkomen van) rellen in de regio

Sinds de invoering van de avondklok zijn er verspreid over het land ernstige ongeregeldheden geweest. Dat vraagt veel politie inzet. "Rellen en geweld gebruiken is volstrekt ontoelaatbaar en een middelvinger naar de zorg en naar al diegenen die zich inzetten om het coronavirus eronder te krijgen." liet VNOG voorzitter Ton Heerts via de media weten.

Er bereikten burgemeesters veel signalen dat vooral jongeren elkaar via sociale media oproepen om op bepaalde plekken in een gemeente te gaan rellen. Daarom hebben een aantal burgemeesters in onze regio via de scholen een brief naar ouders gestuurd om een klemmend beroep op ouders te doen om hierover met hun zoon of dochter in gesprek te gaan en ook was de boodschap: houd ze thuis. Daarnaast pakken in gemeenten ook anderen deze boodschap op. Zoals sportverenigingen.  

Reactie OM 
Het OM heeft stevig gereageerd met straffen en hoopt met het leggen van beslag op auto’s of bankrekeningen de schade te verhalen op de daders. Hoofdofficier OM Oost-Nederland: “Dit geweld moet stoppen." 

Naar aanleiding van de rellen is een interview met de hoofdofficier van justitie te lezen op de website van het OM.

Voeg toe aan selectie