Wekelijkse situatieschets Noord- en Oost-Gelderland

De wekelijkse COVID-19 situatieschets van Noord- en Oost-Gelderland staat online. In dit overzicht worden onder andere het aantal besmettingen per gemeente, cijfers uit de teststraten en het aantal besmettingen in de care-sector weergegeven.

 

Belangrijke punten van de periode 8 t/m 14 februari:  

  • Het aantal nieuwe geregistreerde coronabesmettingen in de regio Noord- en Oost-Gelderland is voor de achtste week op rij gedaald. Landelijk is er een stabilisatie te zien in het aantal besmettingen. 
  • De regio NOG is, samen met buurregio's IJsselland en Gelderland-Midden, opnieuw één van de drie regio's in Nederland met het laagste besmettingscijfer 
  • De winterse weersomstandigheden van afgelopen week en de sluiting van de teststraten op 7 februari hebben mogelijk een onderrapportage tot gevolg gehad. 
  • In de afgelopen week zijn door GGD NOG zo’n 15% minder tests afgenomen dan in de week daarvoor. De afname in het totaal aantal afgenomen tests zet nog steeds door, maar minder hard in vergelijking met voorgaande weken. 
  • Het percentage positieve tests lag afgelopen week met 10,1% exact op hetzelfde niveau als een week eerder. Sinds een aantal weken zien we dit percentage stabiliseren. 
  • Het aantal besmettingen in de care sector is opnieuw gedaald. 

Bekijk hier de hele situatieschets.

We zitten dus op de goede weg. De extra maatregelen en het bijbehorende gedrag van onze inwoners hebben hieraan bijgedragen. Dat verdient een groot compliment. Omdat het virus nog steeds aanwezig is, en ook verschillende varianten van het virus oprukken, is het belangrijk dat we ons allemaal aan de maatregelen blijven houden en ons laten testen bij klachten. Laten we er samen voor zorgen dat deze dalende lijn doorzet en de verspreiding van het virus nog verder afremt. Juist nu, zodat straks meer kan. 

Voeg toe aan selectie